Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming halloumi wordt gebruikt om grillkaas aan te duiden. Ik had er al vaak van gehoord maar het zelf nog nooit geprobeerd. Door de specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of zelfs gefrituurd, waarbij hij niet zal smelten maar een lekker krokant korstje krijgt. Een prima vervanger voor vlees dus! Het recept vind je hieronder.

Ingrediënten voor 2 personen
100 gram halloumi
2 gluten vrije pita broodjes
1 rode paprika
1 tomaat
1/2 courgette
2 el mayonaise
1 el lactose vrij yoghurt
1 el olijfolie
1 tl Za’atar kruiden Johnnie de Boer
Zwarte peper

Bereidingswijze
1. Bereid de pita broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de courgette en tomaat in plakken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in brede reepjes. Doe de groenten in een kom en besprenkel met olijfolie en zwarte peper.
3. Snijd de halloumi in plakken.
4. Verwarm een grill pan (zonder olie!) en grill hierin de groenten 5 minuten. Haal de groenten uit de grill pan en doe in een kom.
5. Snijd de halloumi in plakken en grill beide zijden 1 minuut.
6. Meng de mayonaise met de yoghurt en de Za’atar kruiden tot een sausje. Breng op smaak met zwarte peper.
7. Snijd de pita broodjes open en besmeer met een laagje saus, leg de groenten erop en als laatste de halloumi.
Eet smakelijk!

  • Halloumi tot 50 gram is Low FODMaP. Ben je uit de eliminatie fase? Dan kan je natuurlijk iets meer halloumi gebruiken.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.