Skip to content

Vakantie Gran Canaria 2017 & het Fodmap dieet

Vorige maand ben ik op vakantie geweest naar Gran Canaria. Hier was ik nog nooit geweest tijdens het Fodmap dieet. Ik heb van te voren niet veel informatie opgezocht over het Fodmap dieet en Spanje. Ik denk ook dat het, het beste is om gewoon lekker op vakantie te gaan en op de bestemming te kijken wat er te vinden is. Vaak kan je ook gewoon veel producten van thuis meenemen in je koffer. Wat ik zelf heb meegenomen van huis was: havermout, (graan)repen, rijstwafels etc. Achteraf had ik ook mijn eigen brood mee kunnen nemen want wij hadden een diepvries in ons appartement. Uit eten op Gran Canaria is echt super! Ten eerste is het een goedkoop eiland en kun je er goed Fodmap proof eten. In onderstaande lijst kun je zien waar ik allemaal gegeten heb en niet minder belangrijk, wat ik gegeten heb.

 

 • Restaurant Coco
  Centro Comercial Anexo II, Paseo Costa Canaria, 24, 35100 Maspalomas, Las Palmas

Heerlijk gegeten. In plaats van friet kreeg ik hier witte rijst en groenten naar keuze. De zalm was alleen gekruid met zout en peper en erg goed van smaak. Prima restaurant en mogelijkheden tot aanpassing van een gerecht.

 

 • La Casita Canaria
  C.C.Anexo II Local 3235100 Playa del Ingles, Maspalomas.

Prima restaurant maar niet voor herhaling vatbaar wat bediening betreft. Het personeel is niet erg vriendelijk en ze zijn erg gehaast. Mijn drinken werd zelfs omgestoten zonder excuus en zonder een nieuw glas drinken te krijgen. De kippenborst was lekker en mals. Helaas zijn er bij dit restaurant niet veel mogelijkheden tot aanpassing van een gerecht en word er slecht begrepen wat je bedoeld. Prima gegeten maar niet zo goed om er nog een keer terug te komen.

 

 • Broodje Amsterdam
  Av. de Gran Canaria, 30, 35100 Maspalomas, Las Palmas.

Goed Nederlands restaurant en super vriendelijk personeel. Het was erg prettig om hier te eten omdat ik hier goed kon uitleggen wat ik wel en vooral niet kon eten. Lekker en super malse varkenshaas gegeten zonder knoflook. Er werd zelfs gevraagd of ik de varkenshaas gebakken wilde in boter of olijfolie! Bij Broodje Amsterdam serveren ze standaard een koolsalade. Deze salade is voor mij aangepast naar groenten die ik kan eten.

 • Aquario: Glutenvrij
  Paseo Costa Canaria, 34, 35100 Maspalomas, Las Palmas.

Een lekker bordje met glutenvrije (quinoa) pasta bolognese. Zonder knoflook en ui. Het koste bij dit restaurant enige moeite om de juiste ingrediënten samen te stellen maar ik heb er van kunnen genieten zonder klachten.

 

 • Addio Mare: Glutenvrij en lactose vrij
  Centro Comercial San Agustin, 3rd Floor, Local 211, 35100 San Agustin, Las Palmas.

In een woord: SUPER! Een goed restaurant en erg vriendelijk personeel. Heb heerlijk van een pizza kunnen genieten zonder klachten. Er zijn glutenvrije opties. Helaas geen lactose vrij kaas dus die hebben ze weg gelaten op de pizza. Er zijn genoeg opties om ingrediënten te vervangen en het personeel stemt het goed met je af.

 

 • Gorro Blanco
  Paseo Costa Canaria, 33, 35100 Maspalomas, Las Palmas.

Bij dit restaurant een heerlijk stuk(je) tonijn gegeten. Omdat er rode ui in mijn salade zat moest mijn bord terug naar de keuken. De bediening had mij helaas niet goed begrepen, dit was jammer maar het is wel goed opgelost. Goed gegeten maar niet erg bijzonder helaas.

 

 • Aquario: Glutenvrij
  Paseo Costa Canaria, 34, 35100 Maspalomas, Las Palmas.

Glutenvrij of tarwevrij is een begrip wat nog niet zo vanzelfsprekend is in sommige restaurants. Omdat wij hier al eens gegeten hadden besloten we om hier nogmaals te eten zodat ik nog een keer pasta kon eten zonder gluten. De pasta carbonara is gemaakt zonder: slagroom en knoflook. Helaas moest ook hier mijn bord terug naar de keuken omdat de pasta helemaal ‘niet’ gaar was hij was zelfs nog krokant! Dit was jammer en mijn gezelschap ging dus maar vast eten.

 

 • El Cactus
  Paseo Costa Canaria, 27, 35100 Maspalomas, Las Palmas.

Bij dit restaurant had ik een klein: lees klein stukje zalm besteld… In Gran Canaria zijn ze niet zuinig met de hoeveelheden vis/vlees die je krijgt. De zalm was super lekker en erg goed bereid op de gril. Wederom zonder knoflook en ui (dit gebruiken ze bijna in elk gerecht). In plaats van patatas bravas gevraagd om gewone frietjes. Mijn vraag om een gegrilde paprika te kunnen krijgen in plaats van de groenten die er op het menu stonden is niet helemaal goed begrepen zoals je ziet. Gelukkig wel de sperziebonen en courgette kunnen eten.

 

 • Addio Mare: Glutenvrij en lactose vrij
  Centro Comercial San Agustin, 3rd Floor, Local 211, 35100 San Agustin, Las Palmas.

Omdat we hier zo goed hadden gegeten besloten we om nogmaals bij Addio Mare te gaan eten, wederom gekozen voor pizza. Op deze pizza zaten eigenlijk champignons en artisjok. Deze twee ingrediënten zijn weg gelaten voor mij en vervangen voor rucola. Op deze pizza zit wel mozzarella. Ik heb van te voren een lactase tabletje genomen zodat ik het gewoon kon eten. Als je naar Gran Canaria op vakantie gaat moet je hier echt eten!

 

 • Broodje Amsterdam
  Av. de Gran Canaria, 30, 35100 Maspalomas, Las Palmas.

Een tweede keer en als afsluiting van onze vakantie nogmaals bij Broodje Amsterdam gegeten. Dit maal gekozen voor karbonade. De foto spreekt voor zich dat ik hier weer lekker heb gegeten.

 • Helados Ciao Ciao 
  CC Anexo II35100 Playa del Ingles, Maspalomas.

Een heerlijk lactose vrij ijs(je) gegeten bij deze ijssalon die overigens de beste is van Gran Canaria. De keuze is wel wat beperkt maar de lactose vrije smaken die ze hebben zijn: aardbei, limoen en wortel. Ik heb ze alle 3 natuurlijk uitgetest en ze waren erg lekker.

 

Producten & supermarkten

Tijdens mijn vakantie op Gran Canaria ben ik bij verschillende supermarkten geweest. De lokale supermarkten zoals: Superdino Sandia, Hiperdino Expres YUMBO en de grotere supermarkten: Hiperdino en de Spar supermarkt.
In de Spar supermarkt ben ik als eerste op zoek gegaan naar Fodmap proof producten. Een medewerker verwees mij naar een speciale afdeling. De afdeling bestond uit: glutenvrij, lactose vrij en geheel plantaardige producten en was nog niet eens officieel geopend, maar ik mocht er alvast een kijkje nemen. Een erg mooie afdeling met super veel producten. Geloof mij maar, ik heb me hier wel een tijdje vermaakt;).
Deze afdeling heeft onder andere een hele vriezer vol glutenvrij en lactose vrije producten. In onderstaande lijst zie je welke producten ik gekocht heb en van welke supermarkt ze komen.

  

 • Spar supermarkt
  Avenida de Galdar, 10 35290 San Bartolomé de Tirajana Las Palmas, Spanje.

Lactose vrij – Sin lactosa
Kaiku is een merk dat je veel ziet in Spanje, een lactose vrij merk en te verkrijgen bij onder andere de Hiperdino en Carrefour.

 

Deze framboos en aardbei yoghurt (die ook nog te verkrijgen is) zijn geheel Fodmap proof. De ananas bevat fructose. Ik kan fructose verdragen dus vandaar dat ik hem gegeten heb.

Gluten vrij/tarwevrij – Sin gluten/sintrigo
Spar supermarkt:

Dit spelt brood is gemaakt van 100 % spelt en zuurdesem en bestaat niet uit toevoegingen zoals appelvezel of inuline. Dit brood is te verkrijgen bij de Spar supermarkt en kost €3,90. Een duur maar prima brood voor tijdens de vakantie. Achteraf had ik mijn eigen brood mee kunnen nemen omdat wij een vriezer in ons appartement hadden. Mocht je die niet hebben is dit brood dus een goede optie.

Glutenvrij stokbrood te verkrijgen bij de Spar supermarkt en bestaat uit onder andere maismeel.

Mini spelt croissant te verkrijgen bij de Spar Supermarkt.

Glutenvrije kokosmakronen te verkrijgen bij de Spar supermarkt.

 

HiperDino supermarkt
Calle Mungia, 7, 35003 Las Palmas de Gran Canaria.

Tarwevrij – sin trigo

Speltbrood, helaas zit er in dit spelt brood wel wat tarwe (trigo) verwerkt. Ik kan een kleine hoeveelheid tarwe verdragen maar dit brood is dus niet geheel Fodmap proof!

Lactose vrij – sinlactosa

Het merk Pascual zie je ook veel op Gran Canaria en kun je vrijwel bij elke supermarkt vinden.

IJskoffie lactose vrij van het merk Kaiku.

Kaas – queso

Een heel schap met lactose vrije kaas.

 

 • De Lidl is een supermarkt waar je er veel van vind in Gran Canaria. Helaas zijn hier niet veel producten te vinden wel zijn er een paar gluten vrije producten echter waren deze niet Fodmap proof.

 

Gerelateerde berichten

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.