Skip to content

Vakantie Zwitserland 2017 & het Fodmap dieet

Afgelopen juni zijn we een paar dagen naar Zwitserland geweest. Ik was nog niet in Zwitserland geweest tijdens het Fodmap dieet dus dit was weer een nieuw land om te ontdekken. We verbleven bij mijn schoonouders die een eigen gasthof hebben in Scharnachtal.

Producten & supermarkten
De supermarkten waar we geweest zijn

  • Coop Supermarkt
  •  Migros: de Migros is een hele grote supermarkt waar je veel producten kunt vinden.
    – De lactose vrije en glutenvrije producten kun je herkennen aan het groene Aha! logo. Omdat wij een paar dagen in Zwitserland verbleven heb ik niet alle supermarkten ‘afgestruind’ maar er is super veel te vinden.

Lactose vrij – Laktosefrei

  • Heerlijk toetje die er ook is in lactose vrije vanille smaak.

 

Tarwevrij – Weizenfrei

  • Spelt pasta: er zijn veel pasta soorten in de winkels te verkrijgen ook de glutenvrije pasta is te vinden.

  • Deze basilicum pesto bevat dezelfde ingrediënten als de basilicum olie van de AH en die van de Xenos.

  • Deze basilicum chips is echt super lekker! En helemaal Fodmap proof. Het is lekker als je eens in plaats van altijd naturel chips eens chips kunt eten met kruiden.
    Ingrediënten: aardappelen, zonnebloemolie, maltodextrine, gistextract, natuurlijk basilicum aroma, basilicum 0,8%, citroensap, zonnebloemolie.

Uiteten & restaurants
Omdat wij een paar dagen verbleven in Zwitserland hebben wij ervoor gekozen om niet uit eten te gaan, en omdat wij verbleven in het Gasthof van mijn schoonouders vonden we het gezellig om daar te eten. Er is lekker voor ons gekookt en er zijn mogelijkheden tot aanpassing van je gerecht. Als je wilt kun je een eigen product meenemen en word er wat lekkers voor je gemaakt. Ook kun je hier een lekker ijsje eten. Ze verkopen het ijs van het merk Frisco. Je kunt hier genieten van een limoen sorbet want deze is lactose vrij.

Ingrediënten: water, suiker, vervaardigd uit concentraat 8% citroen, glucosesiroop, suiker, zuren (citroenzuur), stabilisatoren (methylcellulose, pectine, johannesbroodgom meel), aroma. 

Lactose vrij en glutenvrij is redelijk bekend in Zwitserland dus ik verwacht dat uiteten geen problemen oplevert.

Mocht je als Nederlander in Zwitserland komen en je houd van de natuur dan raad ik je zeker aan om eens naar het Gasthof te komen. Je kunt er heerlijk ontbijten, lunchen en dineren met een super mooi uitzicht in alle rust! Wie wil dat nou niet?

Gasthof Engelberg
Michel Lemmens & Christien Schuurhuis
Hanselenstrasse 56
3722 Scharnachtal Schweiz

Gerelateerde berichten

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.