LOW FODMAP WEEKMENU, WEEK 12 

Maandag: Hollandse gehaktballetjes met zoete aardappelpuree
Een keer wat anders dan de gewone aardappelpuree. Zelf ben ik echt gek van zoete aardappel, let wel op want zoete aardappel is tijdens het FODMAP dieet beperkt 70 gram p.p.

Dinsdag: Vega pasta ovenschotel met paprikasaus
Vandaag een dagje vegetarisch met deze ovenschotel. Een lekkere en snelle maaltijd door de doordeweekse dag.

Woensdag: Snelle kip stoofpot in mosterd-roomsaus
Een recept die nog niet zo heel lang online staat, maar wel veel wordt bekeken. Deze snelle kip stoofpot staat al binnen 20 minuten op tafel!

Donderdag: Ceasar salad
Een van mijn favoriete salades is toch wel deze ceasar salade. Ik eet geen varkensvlees meer, dus in plaats van bacon kun je ook de Quorn vegatarische bacon gebruiken.


Vrijdag: Zoete aardappel spaghetti met salie
Nog een keertje zoete aardappel omdat ik het zo lekker vindt;) Wil je wat minder koolhydraten of pasta eten? Dan is deze zoete aardappel spaghetti wat voor jou!

Zaterdag: Surinaamse roti
Ik hoef geloof ik niet te vertellen dat dit het ultieme weekend gerecht is.. Ik zeg alleen: maak deze low FODMAP roti en je krijgt er geen spijt van!

Zondag: Chocolade-banaan muffins
Deze zondag bak dag sluiten we af met deze heerlijke muffins. Ook deze muffins zijn super snel gemaakt. Ze smaken ook heerlijk bij het ontbijt;).

  • Ga je met een van deze recepten aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.