Maandag: Vegetarische gnocchi in tomatensaus
Deze week beginnen met we een dagje Vega. Deze vegetarische gnocchi is super snel klaar en makkelijk om te maken. Je kunt de gnocchi (na bereiding) ook in een ovenschaal doen met wat geraspte kaas en 10-15 minuten in de oven zetten.

Dinsdag: Quiche met rijstbodem
Vandaag een quiche, maar een beetje anders dan anders. De quiche bodem heb ik namelijk gemaakt van rijst. Een keer wat anders dan gluten- en lactose vrij bladerdeeg. In deze quiche zit ham, maar deze kun je er ook uitlaten voor een Vega variant. 

Woensdag: Vega broodje groenteburger
Vandaag een lekker broodje burger. Geen hamburger, maar een Vega burger. Als je dit teveel werkt vindt voor door de weeks, kun je de burger ook de dag van te voren al klaar maken. Wikkel ze dan goed in vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.


Donderdag: Pasta Parma
Vandaag eten we deze pasta Parma. Ook voor deze pasta geldt dat je de zoute ham weg kunt laten voor een Vega variant. Voeg dan bijvoorbeeld wat extra pijnboompitten toe.


Vrijdag: Mexicaanse kip met rijst
Dit blijft ook wel één van mijn favorieten, deze Mexicaanse kip met rijst. Heerlijk malse kip met Mexicaanse kruiden. Als je niet van rijst houdt kan je het ook met aardappelen eten, maar echt Mexicaans is natuurlijk met rijst;).


Zaterdag: Mosterdsoep
Het is weer zaterdag en dat betekent voor ons vaak een lekker soepje. Ook al is het winter, deze mosterdsoep smaakt altijd lekker, vinden wij.


Zondag: Krentenbollen
Op deze zondag bak dag kan een recept voor broodjes natuurlijk niet ontbreken. Sta vandaag iets eerder op om deze krentenbollen te maken en je hebt een heerlijk ontbijtje;).

  • Ga je met een van deze recepten aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.