Maandag: Ovenschotel met prei en kerriesaus
We trappen deze nieuwe week af met een lekkere ovenschotel. Dit is een ovenschotel van Maggi, maar dan gemaakt zonder pakjes of zakjes. Heel makkelijk om te maken én ook nog eens gezonder.

Dinsdag: Couscous salade met garnalen
Vandaag een dagje vis. Heerlijk vind ik, garnalen zijn ideaal om te wokken en smaken lekker in combinatie met glutenvrije couscous. Je kunt deze salade warm of koud eten.

 

Woensdag: Eenpansgerecht met kip
Makkelijke woensdag, met dit eenpansgerecht met kip, krieltjes en groenten. Hou je niet zo van krieltjes? Dan kan je ook prima, gnocchi, rijst of pasta gebruiken. Dan is het alleen geen eenpansgerecht meer;).

Donderdag: Vegetarische ratatouille
Vandaag een dagje Vega met deze ratatouille met extra veel groenten. Ook lekker om met pasta te eten.

Vrijdag: Vegetarische krieltjes ovenschotel
Het weekend beginnen we met deze Vega krieltjes ovenschotel met extra veel groenten. In dit gerecht heb ik de vleesvervanger van Quorn gebruikt. Als je wel vlees eet kan je eventueel gewone ham blokjes toevoegen.

Zaterdag: Chinese tomatensoep
Wie kent deze soep nou niet? Chinese tomatensoep, één van mijn favorieten. Ik kwam er laatst achter dat ik daar nog helemaal geen recept van had gemaakt. Vanaf nu kun je ook deze soep low FODMAP eten.


Zondag: Bananenbrood
Dit recept voor Vegan bananenbrood is onlangs online gekomen en al veel gemaakt. Een lekker en vooral makkelijk recept om te maken op deze zondag bak dag.

  • Ga je met een van deze recepten aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.