Maandag: Zigeuner schnitzel met zigeunersaus
Toen ik dit recept in het weekmenu plaatste bedacht ik me dat ik dit al heel lang niet meer gegeten heb, terwijl het super lekker is. Ik eet zelf geen rund of varkensvlees, maar dit recept is ook lekker met kipfilet.

Dinsdag: Vega zoete aardappel burger met pita broodje
Een van mijn favoriete Vega burgers is toch wel deze zoete aardappel burger. Een lekkere combi met de sesam en komkommer.

Woensdag: Lasagne
Wie lust er nou geen lasagne? Als je niet zoveel tijd hebt, kun je de dag van te voren deze lasagne ook maken, dan is hij nog lekkerder ook;). Invriezen kan natuurlijk ook, maar hij is het lekkerste als je hem vers eet.


Donderdag: Rösti
Ook zo’n recept die iedereen wel lust. De rosti in de winkels bevat vaak ui en is daarmee niet low fodmap. Zelf rosti maken is helemaal niet moeilijk, en nog lekkerder ook.


Vrijdag: Zoete aardappel spaghetti met kip en salie
We blijven nog even in de zoete aardappel met deze spaghetti. Deze spaghetti kan je kant-en-klaar bij de supermarkt kopen, hoe handig voor een door de weeks dag.


Zaterdag: Rode paprikasoep met kaasbroodje
Tijd voor soep! Een keer wat anders dan de standaard tomatensoep. Lekker met een zelfgemaakt kaasbroodje om te dippen in je soep!


Zondag: Havermout met gebakken banaan
In het weekend besteed ik meer tijd aan mijn ontbijtjes. Dit ontbijtje is perfect voor een zondag. Hou je niet van banaan? Je kunt ook peer gebruiken, maar LET OP: peer is niet low fodmap. Appel kan ook, maar is maar tot 20 gram p.p. low fodmap.

  • Ga je met een van deze recepten aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.