LOW FODMAP WEEKMENU, WEEK 10

Maandag: Vega macaroni ovenschotel
We trappen deze week af met deze vegetarische macaroni ovenschotel met kerriesaus. Eet je wel vlees? Dan kan je gewone ham blokjes toevoegen.

Dinsdag: Vis salade met krieltjes
Vandaag een dagje vis met deze krieltjes salade. Ik vind het zelf het lekkerste om deze salade lauw warm te eten, maar je kunt hem natuurlijk ook koud eten.


Woensdag: Zuid Afrikaanse bobotie
Iedereen kent de Wereld gerechten van Knorr wel. Helaas, deze niet niet low fodmap en ook niet zo gezond vanwege het vele zout wat eraan is toegevoegd. Het is helemaal niet moeilijk om dit gerecht zelf te maken én het is nog veel lekkerder ook!


Donderdag: Panzanella
Tot voor kort kende ik deze salade niet. Het is een Italiaanse brood salade. Het is op dit moment mijn favoriete salade, een keer wat anders dan de salades met sla.


Vrijdag: Vega broodje halloumi
Ook een van mijn favorieten, deze halloumi burger. Halloumi is een kaas die je kunt grillen zonder dat hij smelt. Heerlijk met wat low fodmap groenten en je hebt een vegetarische maaltijd.


Zaterdag: Thaise curry soep
Het is weer weekend en dat betekent: soep! Vandaag eten we deze heerlijke Thaise curry soep, niet moeilijk om te maken en super lekker.


Zondag: Banaan cakejes
Op zondag ‘bak dag’ kan er natuurlijk geen bak recept ontbreken. Deze banaan cakejes zijn zo gemaakt en je kunt ze makkelijk invriezen.

  • Ga je met een van deze recepten aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.