Vanaf maandag 9 maart t/m zondag 15 maart start de Nationale week zonder vlees. Daarom in dit weekmenu alleen veganistische recepten. En in dit weekmenu maar liefst 5 nieuwe recepten!

Ik heb dit weekmenu gemaakt in samenwerking met Debbie Buutveld. Debbie is net als ik Gewichtsconsulent en heeft een eigen praktijk. Ook is Debbie sinds een paar jaar Veganist. Het is zeker de moeite waard eens een kijkje op haar site te nemen! De zoete aardappel curry, bami met scrammbled tofu en pasta pesto zijn haar recepten. Met wat kleine aanpassingen heb ik de recepten aangepast naar low FODMAP.

Maandag: Vegan en low FODMAP zoete aardappel curry
De nationale week zonder vlees trappen we af met een heerlijke zoete aardappel curry met rijst. Het recept komt van Debbie. Ik heb het recept aangepast naar low FODMAP.

Dinsdag: Vegan en low FODMAP spaghetti bolognese
Vandaag eten we deze spaghetti bolognese, een gerecht wat iedereen wel kent én wat heel makkelijk Vegan te maken is. Het gehakt vervang je door Vegan gehakt en de kaas door Vegan kaas, hoe simpel wil je het hebben;). 

Woensdag: Vegan en low FODMAP bami met scrambled tofu.
Tofu, iets waar ik niet zo van hou eerlijk gezegd. Ik was dus heel benieuwd hoe dit gerecht zou worden. Dit recept komt ook van Debbie. Ik heb dit recept ook weer aanpast naar low FODMAP. Deze Vegan bami komt zeker vaker op tafel bij ons. Heerlijk! En de scrambled tofu was super lekker. 

Donderdag: Vegan Gnocchi arrabiata
Iedereen weet inmiddels wel dat ik gek ben op gnocchi én iedereen kent de spaghetti arrabiata ook wel. Hoe lekker is het om dit gerecht niet met spaghetti, maar met gnocchi te eten? Nog lekkerder ook, vind ik;)

Vrijdag: Vegan en low FODMAP pasta pesto
Ook dit recept komt van Debbie.Helaas heb ik geen Vegan pesto kunnen vinden die ook low FODMAP is, daarom heb ik de pesto zelf gemaakt. Debbie gebruikt in haar recept een broccoli stronk. Ik heb ervoor gekozen om broccoli rijst toe te voegen. 

Zaterdag: Vegan en low FODMAP plaattaart met courgette (ook glutenvrij!)
Een heerlijk en vooral makkelijk recept voor de zaterdag. Het is mijn nieuwe favoriete recept. Voor de bodem heb ik het glutenvrije bladerdeeg van Schar gebruikt. Je kunt in plaats van aubergine en courgette ook tomaat en paprika toevoegen. 

Zondag: Vegan en low FODMAP vanille-chocolade cake
Op zondag bak dag kan een recept voor een Vegan cake natuurlijk niet ontbreken. Debbie tipte mij over een heerlijke Vegan cake naar het recept van de Librije. Die moest ik natuurlijk uitproberen. De verhoudingen van het bestaande recept heb ik aangepast en er een chocolade cake van gemaakt. Het recept geeft aan dat je hem 45-50 minuten in de oven moet doen. Ik heb de cake 30 minuten in de oven gedaan.

  • Ga je met een van deze recepten aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.