Maandag: Italiaanse stamppot
Stamppot, zelf ben ik er niet weg van en al helemaal niet van de ‘Hollandse’ stamppot. Daarom bedacht ik een stamppot met een twist. Deze Italiaanse stamppot is vegetarisch, maar je kunt nog wat zoute ham toevoegen als je wilt. 

Dinsdag: Spaghetti ovenschotel met gehaktballetjes
Dinsdag is bij ons vaak pasta dag. Ik heb eigenlijk elke dag van de week wel een gerecht wat wij dan standaard eten. Deze week op dinsdag deze ovenschotel met gehaktballetjes. In dit recept heb ik rundergehakt gebruikt, maar je kunt ook kip gehakt gebruiken óf vegetarische balletjes. 

Woensdag: Vegetarische kip stoof met rijst
Vandaag weer een dagje vegetarisch. Bij een stoofpot denk je al vaak, dat kost veel tijd. Deze stoofpot duurt helemaal niet zo lang om te maken en is dus geschikt voor door de weeks.

Donderdag: Vis moussaka
Tijdens mijn vakantie op Macedonië, vorig jaar heb ik een heerlijke vis moussaka gegeten. Normaal gesproken wordt moussaka gemaakt met vlees, maar met vis is hij ook heerlijk.

Vrijdag: Kippenbouillon
Weekend! Dat betekent vaak meer tijd. Alleen een bouillon vult natuurlijk niet echt, in dit gerecht kun je lekker wat groenten (zie recept) toevoegen voor een gevulde soep. Lekker met een glutenvrij stokbroodje.

Zaterdag: Vega broodje pulled aubergine
Een van mijn favoriete vegetarische gerechten, deze pulled aubergine. Het kost eventjes wat tijd, maar dan heb je ook een heerlijk broodje.

Zondag: Kip gehaktbrood
Een heerlijk recept voor de zondag. Je kunt dit kip gehaktbrood ‘s ochtends al maken, zodat je hem ‘s avonds alleen nog maar warm hoeft te maken. Ideaal. Lekker met een beetje rijst of wat couscous. 

  • Ga je met een van deze recepten aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.